top of page

Grundlaget for Alliancen

drapeau-danois.jpg
stéle ére Reiwa Socle de l'Alliance Porte des Pierres Dorées
socle de l'alliance Porte des Pierres Dorées
Stéle Musashi socle de l'Alliance Porte des Pierres Dorées

Miyamoto Musashi (1584-1645), Japans mest berømte samurai, levede efter sværdkunsten og efter hans sidste kamp med Sasaki Kojiro, som han besejrede ved hjælp af en træåre skåret til et sværd, transcenderede han sværdets vej til Livets sværd.

​​​

Senseï Moriheï Ueshiba (1883-1969) levede gennem den fulde transformation af det feudale Japan til det moderne Japan. Trænet i Budôs forfædres teknikker af Senseï Takeda Sokaku (1859-1943) forstod han dødsfaldets sejr for dødsfaldets skyld.

Initieret i det guddommelige af Deguchi Onisaburo (1871-1948) og ved at forsøge at overføre denne ancestrale arv til fremtidige generationer, transcenderede han disse teknikker gennem Aikido (fredens vej) og fik adgang til den guddommelige del i hver af os.

​​

Heiho Niten Ichi Ryu (Miyamoto Musashis sværdskole) overførte til gengæld arven fra Budô som grundlaget for fred for fremtidige generationer.

De to stel alene opsummerer vejen for den gamle og moderne spirituelle kriger.

​​

Skulpturen af månen og solen er autenticiteten af menneskehedens historie med dette stærke symbol, der minder os om de sjæle, der genkender sig selv dér. Pagtsstiftelsen er den kontraherende part i vores regioner. Det er underskriften på hjerterne af den nye Reiwa-æra i 2020.

Flagene fra Ōhara, Liergues og Mimasaka, Japans nationale flag og Auvergne-Rhône-Alpes-Dauphiné-Savoie-regionen genforenes som en styrke til at konsolidere denne nye bro mellem øst og vest.

Det minder os om, at modernismen ikke kan undslippe traditionen. Krigerkodens sjæl (bushido) er stadig relevant i dag og kan ikke glemmes. Naturen er smedet fra de fire elementer (jord, ild, vand, luft) og dens etablerede orden føder den harmoni, vi finder i forskellige områder, når tanken forbeholder sig hjertets ret.

stéle socle de l'Alliance Porte des Pierres Dorées

Auguste Guinon, Lucien Picard and Léon Roches

Auguste Guinon blev født i Liergues i 1817. I 1869 forvandlede han Jarnioux, en landdistriktsby, til en kommune og udstyrede den med fællesbygninger: vaskehuset, rådhusskolen og derefter kirken.

Han skabte sin formue ved at etablere en kemikaliefabrik i Saint-Fons, nær Lyon. Der udviklede han pikrinsyre, der blev brugt i silkeindustrien, men også som et kraftigt eksplosiv-stof kendt som melinit, opdaget takket være Louis Pasteurs studier (dextrorotatory og levorotatory).

Disse produkter blev solgt i betydelige mængder i Japan, som især brugte dem i den russisk-japanske krig i 1904, samtidig med at de promoverede industrien i ”silkens stad”, bygget op gennem kontinuerlig indsats fra de såkaldte canutter (silkearbejdere) på Croix- Rousse-bakken i Lyon.

Efter den såkaldte pébrine-sygdom, der ødelagde og svækkede silkeormene og hele Lyons industri, tilbød Shogun Tokugawa Frankrig silkeorme gennem den franske kejser Napoleon III, hvorved økonomien genstartede og styrkede det dybe og varige bånd mellem Yokohama og Lyon-regionen.

Langt senere udviklede Louis Pasteur en praktisk proces, der overvandt pebrine-sygdommen. Denne process blev også understøttet af bidrag fra generalkonsul Léon Roches fra Isère-området, samt den privilegerede støtte, han modtog fra Shogun Yoshinobu Tokugawa.

Dette bidrog til udviklingen af havnebyen Yokohama, hvis åbning for udenrigshandel først blev tvunget igennem af en af de "ulige traktater", som USA håndhævede, især Harris-traktaten fra 1858.

Al denne forretning bidrog til Lyon-regionens ekspansion og dannede oprindelsen af Beaujolais' vinfremstillingshistorie.

Disse 150 års udveksling mellem Lyon og Japan præsenteres derfor i Lyon-Japan-Japan-Frankrig Heiho Niten Ichi Ryu Mindesmærke (Heihō kadensho), indviet i Gleizé den 8. december 2014.

Auguste Guinon var også tæt knyttet til Lucien Picard, en anden kemisk industrialist og borgmester i Cogny. Hans historie fortælles af en mindeplade ved foden af Niten Ichi Ryu-mindesmærket.

Pagtsstiftelsen er en mulighed for at fejre årsdagen for fire begivenheder:

150-året for fredelige forbindelser mellem Japan og Frankrig 1858-2018, der begyndte, da hr. Duchesne bragte Shogunen den fransk-japanske traktat ratificeret den 4. februar 1860.

20-årsdagen for Miyamoto Musashis Budokan, der blev indviet i fællesskab af Frankrig i Japan.

Miyamoto Musashis fødselsdag, født i Ōhara-Chō den 12. dag i den 3. måned i det 12. år af Tensho-tiden.

 

Og historien om Kikou Yamata (berømt fransk-japansk forfatter), der minder os om de første udvekslinger mellem sin far, hr. Tadazumi Yamata, 1. kansler af Japan og Louis Émile Michallet, 1. generalkonsul af Frankrig og grundlægger af Lyon-Japan klubben, der efterfølgende certificerede etableringen og afslutningen af Heiho Niten Ichi Ryu-mindesmærket (Heihō kadensho).

Alliancens fundament er dedikeret til mindet om ofrene for Tsunami-tragedien Tōhoku (Fukushima) den 11. marts 2011, et stort vendepunkt i en ny bevidsthed om menneskeheden for en kollektiv hukommelse, som vi har vore hjerter kær.

Socle de l'Alliance  Porte des Pierres Dorées
Blason Liergues

Blason Liergues

Blason_Auvergne-Rhône-Alpes
Ere Reiwa-Magokoro

Ère Reiwa

Rhône Alpe Auvergne

Blason Ohara

Blason Ohara

Mimasaka
bottom of page