top of page

Цокъл на Съюза

drapeau-bulgarie
stéle ére Reiwa Socle de l'Alliance Porte des Pierres Dorées
socle de l'alliance Porte des Pierres Dorées
Stéle Musashi socle de l'Alliance Porte des Pierres Dorées

На 11 март 2020 г. в полунощ бе открит Цокъла на Съюза в община Врата на Позлатените Камъни (Porte des Pierres Dorées) близо до Замъка на Блясъка (Château de l’éclair).

Обяснението е по-долу :

Миямото Мусаши (1584-1645) най-известният самурай на Япония преживя изкуството на сабята и след последната му борба със Сасаки Кожиро, когото той победи с помощта на клон от дърво издялан като сабя, той повиши Пътя на сабята като сабя на Живота.

 

Сенсей Морихей Уешиба (1883-1969) преживя напълно превръщането на феодална Япония в модерна Япония. Формиран по древните техники на Будо от Сенсей Такеда Сокаку (1859-1943), той разбра безизходното положение на победата за постигане на победа.

 

Посветен на Божественото от Дегуши Онисабуро (1871-1948) и с грижата да предаде това древно наследство на бъдещите поколения, той надвиши тези техники през Аики-ДО (Път на Мира) и стигна до Божествената част във всеки от нас.

 

Училището Миямото Мусаши (Хейхо Нитен Иши Рию) предава на свой ред на бъдещите поколения наследството на Будо като основа на Мира.

 

Двете надгробни плочи с надписи обобщават на самите себе си пътя на стария и модерния духовен боец.

 

Скулптурата на тази луна и на слънцето е автентичността на историята на Човечеството и с този силен символ ни напомня за душите, които се припознават в това. Цокълът на Съюза е договорната част на нашите региони. Той е подписът на сърцата на новата Ера Рейва в 2020 г.

 

От тяхното подновено обединяване, знамето на Охара, знамето на Лиерг, на Мимасака, националното знаме на Япония и това на областта Оверьн-Рон-Алп-Дофине-Савоа са сила за консолидиране на този мост между изток и новия запад.

 

То ни подчертава, че модернизмът не може да се отдели от традиционното. Душата на борбения код (бушидо) е винаги актуална и не може да бъде забравена. Природата е изкована от четирите елемента (земя, огън, вода, въздух) и от нейния установен ред се ражда хармонията, която откриваме в различни области когато мисълта си запазва правото на сърцето.

stéle socle de l'Alliance Porte des Pierres Dorées

Огюст Гинон, Люсиен Пикард и Леон Рош :

 

През 1817 г. Огюст Гинон се ражда в Лиерг. В 1869 г. той превръща селското градче Жарниу (Jarnioux) в община, дарявайки селото с обществени постройки: обществена баня, Кметство-Училище, после Черква.

 

Той прави благосъстояние, създавайки фабрика за химически продукти в Сен-Фон близо до Лион. Там развива производството на пикринова киселина, използвана в копринената индустрия, но също като силен експлозиф известен под името мелинит, открит в резултат на изследванията на Луи Пастьор (декстрогир и левогир).

 

Тези производства се продават в огромни количеста в Япония, която ги използва точно като такива в руско-японската война през 1904 г. и фаворизира двойно индустрията на Страната на Коприната изградена на постоянните усилия на работниците от хълма на Кроа-Рус (Croix-Rousse).

 

В резултат точно на пебрина (болест на копринената буба), болест, която умаломощи и опустоши копринените буби и изцяло лионската индустрия, Шогун Токугава предлагайки буби на Франция с помощта на френския Император Наполеон III, подкерпя икономиката и засилва дълбоката и дълготрайната връзка, която се ражда между Йокохама и лионския регион.

 

Луи Пастьор ще помогне да се усвои доста по-късно една практична процедура за преодоляване на пебрина. Освен това тази връзка ще бъде подкрепяна със съдействието на Генералния Консул Леон Рош (Léon Roches) от Изер и от специалната подкрепа, която той ще намери при Шогун Йошинобу Токугава.

 

Това съдейства за подема на пристанищния град Йокохама, чието отваряне към външната търговия бе първоначално належащо от един от „неравните договори“ изискван от Съединените Щати, именно договорът Харис от 1858 г.

 

Всички тези търговии допринасят за бързото развитие на лионския регион и определят генезиса на лозарската история на Божоле.

 

От тогава тези 150 години обмен между Лион и Япония са представени чрез Мемориала Хейхо Нитен Шши Рию Лион-Япония-Япония-Франция (Хейхо каденшо), създаден в Глезе (Gleizé) на 8 декември 2014 г.

 

Освен това Огюст Гинон (Auguste Guinon) ще бъде тясно свързан с Люсиен Пикар (Lucien Picard), също индустриалец в химията и кмет на Коьни (Cogny), за когото една възпоменателна плоча напомня историята в основите на подпората на Мемориала Хейхо Нитен Иши Рию (Хейхо каденшо).

 

 

 

Цокълът на Съюза е случаят да се чества годишнината на 4 събития :

 

 

150 годишнина на отношенията за мир между Япония и Франция 1858 -2018 г. които са започнали когато Г-н Дюшен е внесъл в Шогун френско-японския договор, ратифициран на 4 февруари 1860 г.

 

20-тата годишнина на Будокан Миямото Мусаши, открит от Франция в Япония заедно.

 

Рожден ден на Миямото Мусаши, роден в Охара-Шо на 12ти ден от 3ти месец на 12та година на Ера Теншо.

 

И историята на Кику Йамата (известен френско-японски писател) напомнящ първите връзки и обмен на опит на баща й Г-н Тадазуми Йамада, 1-ви Секретар в Консулство на Япония и г-н Луи Емил Мишале 1-ви Генерален Консул във Франция и Основател на Клуб Лион-Япония който след това узакони създаването и дейността на Мемориала Хейхо Нитен Иши Рию (Хейно каденшо).

 

 

 

Цокълът на Съюза е посветен на памета на жертвите на трагедията на цунами на Тохоку (Фукушима) от 11 март 2011 г., голям завой за ново осъзнаване на човечеството за скъпо на сърцата ни колективно възпоминание.

 

 

Знамената на Историята, която се развява на Цокъла на Съюза- Вратата на Позлатените камъни. (Porte des Pierres Dorées)

Socle de l'Alliance  Porte des Pierres Dorées
Blason Liergues

Blason Liergues

Blason_Auvergne-Rhône-Alpes
Ere Reiwa-Magokoro

Ère Reiwa

Rhône Alpe Auvergne

Blason Ohara

Blason Ohara

Mimasaka
bottom of page